SOCIETAT
Societat 09/08/2012

Més banyistes, més risc

La massificació de les platges, on aquest estiu ja han mort 11 persones, comporta més situacions de perill

Laura Díaz-roig / Maria Ortega
1 min
Un socorrista a  Castelldefels.

BarcelonaLa massificació de les platges -una opció gratuïta de passar les setmanes més caloroses de l’any- han fet augmentar, en el que portem d’estiu, el nombre de persones ofegades a les platges catalanes. "La platja és un element d’oci i no té connotació de perill", diu el subdirector general de Proteccó Civil, Sergio Delgado.

Malgrat que encara ha de passar tot l’agost, ja han mort onze persones a les costes catalanes, mentre que durant tot l’estiu passat en van morir unes 15. La majoria són persones grans, per sobre dels 70 anys. Tot just ahir, un home de 78 anys es va ofegar a la platja de l’Escala i, malgrat que va poder ser reanimat, es troba ingressat a l’hospital Trueta de Girona.

Per primera vegada, Protecció Civil ha centralitzat totes les dades, des del color de les banderes diari -que decideix cada municipi- fins a tot tipus d’incidències, tot i que la seguretat de les platges depèn de cada municipi. Aquest any, vuit d’ells -Amposta, Cadaqués, Creixell, Colera, Mont-ras, Sant Jaume d’Enveja, Sant Pere de Ribes i Santa Cristina d’Aro- no tenen servei de vigilància i alguns altres han reduït els horaris. Tot i així, les situacions de risc es vinculen al desconeixement dels usuaris, a les imprudències i a la manca de percepció de perill.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats