METEOROLOGIA
Societat 10/07/2011

Més calor durant dos dies i, després, torna la primavera?

Entre aquest dilluns i aquest dimarts els termòmetres tocaran sostre, però dimecres ja respirarem força més bé

Marc Candela
1 min

BarcelonaEncetarem la setmana amb un dilluns esplèndid, amb cel bàsicament serè i calor de ple estiu. De fet, al migdia els termòmetres repuntaran un parell de graus més que avui i fàcilment rondaran els 35 al Pla de Lleida, a l'interior del País Valencià o al centre de Mallorca. L'excepció a aquest panorama de sol seran les terres de l'Ebre i el Baix Maestrat, on fins a mig matí reapareixeran els bancs de boira i faran una mica la guitza a l'hora de fer platja a primera hora a la costa Daurada.

Dimarts la calor no afluixarà i la xafogor serà fins i tot més intensa a la façana litoral. En tot cas, la presència de més núvols i els ruixats que descarregaran a Ponent i al Pirineu ens començaran a deixar intuir el canvi de temps que esperem per dimecres i que ens deixarà un descens de les temperatures d'entre 6 i 8 graus.

Dijous i divendres també respirarem força més bé però tot apunta que de cara al proper cap de setmana els termòmetres recuperaran el to estiuenc. Tot plegat amb moltes hores de cel clar i només alguns ruixats de tarda a la Catalunya Central.

Trobareu la previsió per al vostre municipi i l'estat de les platges a www.ara.cat/meteo.

stats