Societat 20/08/2011

Més calor? Sí, més calor

Aquest cap de setmana els termòmetres tocaran sostre i algunes màximes fregaran els 40 graus

Marc Candela
1 min

Aquest dissabte ens tocarà suar de valent. Els termòmetres encara s'enfilaran una miqueta més que ahir i a primera hora de la tarda igualarem o fins i tot superarem els registres de l'altra gran calorada d'aquest estiu -a finals de juny, quan el mercuri va assolir els 40 graus a Castellnou d'Ossó, a l'Urgell. Les màximes fàcilment rondaran els 35 graus a l'interior i fregaran els 40 en alguns punts del Pla de Lleida. Arran de mar les temperatures quedaran una mica més frenades però, tot i això, sovint es superaran els 30 graus i l'intensa xafogor farà que la sensació de calor sigui tant o més acusada que a les comarques interiors.

Aquest pic de calor s'allargarà durant tot el cap de setmana i demà diumenge les temperatures seran similars a les d'avui. Afortunadament, entre dilluns i dimarts els termòmetres es normalitzaran i tota la setmana vinent la passarem amb tres o quatre graus menys al migdia.

Tot plegat amb cel bàsicament serè. El dia s'ha aixecat amb alguns bancs de boira a l'entorn de l'Ebre -que ja s'han desfet- i també al nord del cap de Creus, però aquests núvols seran l'excepció en un dissabte de sol. Demà es repetiran els bancs de núvols baixos matinals al nord de la costa Brava i sud de la Daurada però seran poc persistents i tampoc espatllaran un bon diumenge de platja.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats