Més de 67.000 catalans no cobraran la dependència fins al 2015 tot i complir els requisits

L'Estat ha posposat el pagament per falta de recursos econòmics als dependents moderats

Un total de 67.092 catalans no rebran cap ajuda de la llei de la dependència fins al juliol del 2015, malgrat tenir el dret reconegut, perquè el seu grau de discapacitat és moderat, una catalogació a la qual l'Estat va posposar el pagament per la falta de recursos econòmics.

La xifra suposa un 5% més que fa un any i mig, quan el govern espanyol va decretar que els dependents moderats haurien d'esperar un mínim de 36 mesos per rebre alguna ajuda econòmica i va eliminar la retroactivitat, per la qual cosa els afectats mai recuperaran els diners que no han percebut durant el temps d'espera.

Entre els dependents moderats hi ha persones que necessiten ajuda per a algunes activitats bàsiques –menjar, anar al lavabo o vestir-se– i tenen necessitats de suport intermitent per a la seva autonomia personal.

A l'ajornament fins al juliol del 2015 del pagament als dependents moderats se suma la retallada del 15% a la prestació dels cuidadors familiars que l'Estat va decretar en paral·lel.

Els beneficiaris catalans de la llei de la dependència s'han reduït un 4% en el primer trimestre de l'any, i han passat de 156.333 el desembre del 2013 a 150.342 a finals de març d'aquest any – tal com va explicar aquest diari diumenge passat–, una caiguda que també s'ha registrat a les prestacions, que han passat de 115.656 a 109.779 en el mateix període, un 5% menys.