Societat 01/03/2011

Més d'un milió d'euros per estimular la prejubilació de mestres

La decisió pretén rejovenir el planter del cos deixant vacants més places que sortiran a concurs públic

Acn
1 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez.

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que el Govern destinarà un milió d'euros a estimular la prejubilació dels mestres que porten 28 anys d'exercici en la docència i compleixen 60 anys. Una decisió que pretén rejovenir el planter del cos deixant vacants més places que sortiran a concurs públic. Les previsions apunten que uns 2.000 professionals podrien acollir-se a aquesta mesura. Rigau també ha assegurat que el Govern aprovarà un decret de la Formació Professional que obligarà que algunes d'aquestes classes també es facin en anglès, que, a més, facilitaran la conciliació laboral i escolar dels seus estudiants amb un règim semipresencial. La consellera ha fet aquests anuncis dilluns a la nit, entrevistada per Xavier Bosch al programa Àgora.

La consellera ha deixat clar novament que la setmana blanca prevista en el nou calendari projectat per Ernest Maragall no es repetirà en el curs 2011-12. Els cinc dies de descans d'aquesta setmana s'aniran distribuint en funció de les festes locals de cada centre i d'acord amb les associacions de mares i pares. Rigau sí que va deixar clar que la seva intenció és recuperar per l'any vinent la festa de l'endemà del dia de Reis.

stats