Publicitat
Publicitat

Més del 10% d'adolescents de Barcelona declaren que van a l'escola amb fam

Un 3,8% dels nois diuen que passen gana "sempre"

Un 11,1% dels nois i un 10,1% de les noies d'entre 14 i 18 anys d'escoles i instituts de la ciutat de Barcelona diuen que van a classe amb fam –sempre, sovint o a vegades– perquè a casa no tenen prou menjar. Així ho indica el resultat de l'enquesta Fresc (Factors de Risc en Estudiants de Secundària), elaborada per l'Agència de Salut Pública de Barcelona amb 3.888 entrevistes a alumnes de segon i quart d'ESO, segon de batxillerat i segon de cicles formatius de grau mitjà de la ciutat, en un total de 186 aules.

La investigació ha abraçat els principals factors de risc per a la salut, com el consum de tabac, d'alcohol i de drogues, així com l'alimentació, les hores de son, els patrons d'oci, la sexualitat i altres indicadors com la mobilitat o els comportaments d'assetjament i violència sobre els altres. Segons l'enquesta Fresc 2016, els alumnes de barris desafavorits són els que diuen amb més proporció que tenen una insuficiència alimentària sempre, sovint o a vegades en els dos sexes.

Un 3,8% dels nois i un 2,3% de les noies que viuen en barris desafavorits de la ciutat de Barcelona diuen que van a l'escola o a l'institut sempre amb fam, enfront del 2% i l'1,2% dels barris considerats més afavorits. Un 9,6% dels alumnes diuen que van a l'institut amb fam a vegades, un percentatge que s'eleva fins al 10,2% en el cas de les noies, enfront del 6,8% i el 6,7% dels barris de més benestar.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de