SANITAT
Societat 17/08/2012

Més farmàcies en risc de tancar

El 70% de les oficines de farmàcies de Barcelona han demanat línies de crèdit per problemes de liquiditat

Lara Bonilla
1 min
Als farmacèutics també els preocupa que l'entrada en vigor del nou copagament i l'euro per recepta pugui fer baixar el consum final de medicaments.

BarcelonaEl marge de benefici de les farmàcies ha anat disminuint en els últims deu anys, però enguany ha arribat a una "situació preocupant", segons el sector, fins al punt que algunes oficines de farmàcia ja han hagut de tancar i moltes han hagut de demanar crèdit per problemes de liquidat. "Estem fent filigranes per sobreviure", alerta Laura Lluís, farmacèutica de Sant Carles de la Ràpita.

Però si fins ara els problemes més greus els patien les farmàcies de nuclis petits i rurals, ara el retard dels pagaments de la Generalitat i la disminució dels preus dels fàrmacs ha provocat que el 70% de les farmàcies de la demarcació de Barcelona −unes 1.400 de les 2.000 que hi ha− hagin hagut de demanar pòlisses de crèdit perquè tenen problemes de liquiditat o s'hagin acollit a altres sistemes d'endeutament, segons dades del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats