METEOROLOGIA
Societat 21/08/2011

Més de 40 graus per acabar la setmana

Les temperatures han tocat sostre aquest cap de setmana i a partir de demà dilluns s'aniran normalitzant progressivament

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquest diumenge els termòmetres s'han tornat a enfilar de valent. A l'Urgell han superat altre cop els 40 graus -a Castellnou d'Ossó i a Tornabous- i el mercuri també ha assolit registres de rècord a moltes altres comarques interiors: 39,2ºC a Balaguer, 38,9 a Artés (Bages), 38,7 a Seròs (Segrià), 38,4 a Oliana (Alt Urgell) i a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) o 37,5 a Torroja del Priorat i a Vinebre.

Les capitals de demarcació tampoc s'han quedat enrere i Lleida ha arribat als 38,4 graus, Girona als 35,1, Barcelona ha superat els 34 -34,5ºC a la zona universitària i 34,1 a l'Observatori Fabra- i Tarragona ha assolit els 31,5.

En tot cas, els registres que hem assolit aquests dos últims dies no es tornaran a repetir en tota la setmana vinent. Demà dilluns ja notarem un parell de graus menys al migdia i a partir de dimecres les temperatures estaran totalment normalitzades: farà calor però serà suportable. De fet, els últims mapes insinuen que el proper cap de setmana l'encetariem amb poques màximes per sobre els 31 o 31 graus.

Aquest descens tèrmic no vindrà acompayat d'una inestabilització del temps i només de cara a mitjans de setmana reapareixerien els xàfecs de tarda al Pirineu. Fora de la serralada, en canvi, els propers dies els continuarem passant amb molt més sol que no pas núvols.

Trobareu més informació a ara.cat/meteo.

stats