Set maratons seguides per netejar els espais naturals de Catalunya

Més de 2.000 persones participen en l'Ultra Clean Marathon que comença a Sant Feliu de Guíxols

Més de 2.000 persones participaran a partir d'aquest diumenge en la primera gran marató a Catalunya, que recorrerà 295 quilòmetres. La cursa englobarà set etapes consecutives de 42 km cadascuna, durant les quals els participants hauran de recollir residus abandonats en uns quants espais naturals. La prova ha començat amb l'etapa entre Sant Feliu de Guíxols i Girona, seguirà després amb etapes al Ripollès, Osona, Lleida, Montserrat i el delta de l'Ebre, i s'acabarà dissabte que ve amb el tram entre Sant Cugat del Vallès i la platja del Somorrostro de Barcelona.

Els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera hi participaran com a ambaixadors de la cursa, que busca combinar l’esport amb la conservació del medi natural. L’esdeveniment s’emmarca en la campanya 'Let’s Clean Up Europe!' i la Setmana de la Natura, i estarà acompanyat per 25 accions de neteja promogudes per diferents col·lectius.

Col·lectius o corredors individuals podran córrer 1, 5, 10 o 42 quilòmetres mentre recullen residus abandonats pels espais naturals. Per això, els premis s'atorgaran al final de cada etapa segons el pes i volum de les deixalles, el residu més perillós per a la natura i el més curiós. Associacions, escoles, ajuntaments i empreses donaran suport a la iniciativa posant en marxa 25 accions de neteja i activitats ludicoeducatives.

És el primer cop que Catalunya acull una iniciativa així. L'han organitzat conjuntament la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el departament de Territori i Sostenibilitat.

Més continguts de