INCLUSIÓ
Societat 21/09/2012

Més d'un miler d'esportistes seran als Special Olympics

Ara
1 min
La presentació dels jocs, ahir  al Palau de la Generalitat.

BARCELONA.Més d'un miler d'esportistes amb discapacitat intel·lectual participaran, entre l'11 i el 14 d'octubre, als Special Olympics 2012, que se celebraran entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona. Els participants, 800 dels quals seran catalans, competiran en 10 de les 16 disciplines que promou la federació d'esports i lleure per a disminuïts psíquics, que inclouen el futbol, l'handbol, l'atletisme i la natació.

Vilanova i la Geltrú acollirà les proves esportives, mentre que a Barcelona secelebrarà la cerimònia d'inauguració i altres activitats. El 5 d'octubre, la flama olímpica iniciarà el seu recorregut als carrers de la capital catalana, i fins al dia 10 recorrerà les altres ciutats que abans han estat seu d'aquests jocs. L'edició d'enguany també vol commemorar la del 1992, que es va celebrar a Barcelona i que va suposar un salt endavant important en nombre de participants i en reconeixement social de l'esdeveniment.

Ahir, en la presentació dels jocs, el conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, va destacar que l'esport és "un element de promoció de la persona" que permet "donar valor a la capacitat de les persones". Cleries va lamentar que es parli de discapacitats, afegint que s'haurien de valorar les "capacitats diferents". L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va destacar la il·lusió de la ciutat per acollir l'esdeveniment.

stats