SOCIETAT
Societat 15/03/2011

Més de 12.700 persones demanen ingressar als Mossos d'Esquadra

Més de 12.700 persones han demanat l'ingrés al cos dels Mossos d'Esquadra, un 6,7% més que l'any passat. El cos està format per gairebé 16.000 agents

Redacció
1 min
El conseller d'Interior arriba al complex Egara dels Mossos d'Esquadra i passa revista

BarcelonaSegons ha informat el departament d'Interior, enguany, en la vint-i-cinquena promoció del cos, s'han convocat 600 noves places. Fent el càlcul entre l'afluència i les places disponibles, la proporció és de més de 21 aspirants per plaça. L'any passat, la relació va ser de gairebé 15 aspirants per plaça.

Actualment, el cos dels Mossos d'Esquadra està compost per 15.882 efectius, i el compromís de l'actual Govern és superar els 18.267 agents a l'any 2015. El termini de presentació de candidatures va finalitzar el 2 de març passat.

Les condicions del concurs públic estableixen que els candidats a cobrir les places han de tenir nacionalitat espanyola i estar en possessió del títol de graduat en educació secundària, graduat escolar, formació professional de primer grau o equivalent, o qualsevol altre títol superior. Els candidats han de tenir entre 18 i 35 anys i una altura mínima d'1,65 en el cas dels homes, fet que suposa un canvi destacable respecte a anys anteriors, ja que l'altura exigible s'ha reduït en cinc centímetres per als homes. En el cas de les dones, l'altura mínima es manté en 1,60 metres. També s'exigeix no haver estat condemnat per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals.

stats