Més de 500 persones se sumen a la convocatòria de Plataforma per la Llengua i es planten pel català

Plataforma per la Llengua ha organitzat una acció reivindicativa davant el Born. S'ha recreat la silueta dels territoris de parla catalana amb testos gegants per subratllar que el català és la llengua comuna del territori

Plataforma per la Llengua i 27 entitats d'immigrants han organitzat aquest dissabte una plantada massiva pel català a la plaça del Born durant la qual més de 500 persones han creat una gran silueta dels territoris de parla catalana amb testos gegants. Entre els assistents hi havia nombroses cares conegudes, com Carme Forcadell, els actors Montserrat Carulla, Anna Sahun, Joel Joan i Carme Sansa i el periodista periodista i músic Pere Tàpies. Pel que fa a l'àmbit de la política hi han participat Àngels Ponsa (CiU), Teresa Vallverdú (ERC), Josep Vendrell i Sara Vila (ICV-EUiA), Xavier Sabaté (PSC) i el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch. Tampoc hi han faltat la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; i el president del CoNCA, Carles Duarte. L'acció s'havia plantejat amb 300, però la participació ha desbordat les expectatives. El presentador de l'acte ha sigut l'actor Quim Masferrer.

L'objectiu de l'acció és "reivindicar el català com a llengua comuna del nou país i com a vertebradora de la diversitat lingüística", segons ha fet públic Plataforma per la Llengua en un comunicat. A més, l'entitat ha fet extensiva la campanya a les xarxes socials, publicant una foto "plantant-se pel català" amb el 'hashtag' #joemplanto.

 

Més continguts de