Més a prop de Nadal
Societat 28/11/2011

Primer diumenge de la Fira de Santa Llúcia amb força afluència de gent

2 min
Més a prop de Nadal

El primer diumenge de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, que va obrir les portes dissabte, va concentrar força afluència de gent en el primer cap de setmana en funcionament. Segons els paradistes, els millors dies de la setmana són el dissabte a la tarda -quan vénen molts autocars amb visitants- i el diumenge al matí, que aplega moltes famílies que volen posar a punt els pessebres, arbres de Nadal i elements decoratius. La fira d'ornaments i productes nadalencs, que enguany celebra el seu 225è aniversari, estarà oberta fins al 22 de desembre, una setmana més que altres anys, per intentar pal·liar els previsibles efectes de la crisi econòmica.

Situada a l'avinguda de la Catedral, la Fira de Santa Llúcia compta amb el mateix nombre de parades que l'any passat, 271, 121 de venda de figures nadalenques, i un gran nombre d'activitats paral·leles adreçades a tots els públics. Tot i que la majoria de famílies només passegen, els paradistes asseguren que l'ambient nadalenc convida a comprar, per la qual cosa esperen que les vendes vagin bé, i més tenint en compte que aquesta temporada podran obrir una setmana més.

La principal novetat d'aquesta edició és l'increment del nombre d'activitats paral·leles que es faran coincidint amb l'aniversari de la fira, que ja té 225 anys d'història. Concretament, entre el 3 i el 20 de desembre es faran tot tipus d'activitats, amb especial atenció al dia de Santa Llúcia, el 13 de desembre, quan es farà la 18a Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs de Catalunya. Les previsions apunten que un any més el gruix de les vendes es concentrarà els caps de setmana, i especialment durant el llarg pont de la Puríssima, entre el 3 i l'11 de desembre.

stats