SALUT
Societat 03/09/2012

Més trastorns alimentaris i més greus

Creixen les llistes d'espera als hospitals davant l'aparició de nous casos de bulímia i anorèxia i de nous trastorns alimentaris com la vigorèxia

Trinitat Gilbert
1 min
COMPORTAMENT NOCIU  Quan l'obsessió pel menjar  i pel culte al cos altera la vida quotidiana es pot parlar de trastorn del comportament alimentari.

BarcelonaEls trastorns del comportament alimentari com l'anorèxia i la bulímia han crescut entre la població adolescent i adulta. La malaltia afecta un 6% dels adolescents i joves d'entre 11 i 21 anys.

Els hospitals públics i centres privats que tracten la malaltia han vist com augmentaven les llistes d'espera. Dos mesos a l'Hospital de Sant Pau i un mes i mig a Sant Joan de Déu, per exemple.

L'augment de les llistes d'espera és "perquè ha crescut la malaltia" i perquè han aparegut nous que "són els que estan fent incrementar el nombre de casos", opina Marta Voltas, directora de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia de Catalunya (ACAB). Es refereix a la vigorèxia −obsessió per un cos musculat)− o l'ortorèxia −obsessió per menjar sa−. A més, molts casos arriben a través d'urgències.

Podeu llegir el reportatge a l'ARA Premium.

També hi trobareu el testimoni d'una noia que ha superat l'anorèxia

stats