SOCIETAT
Societat 24/12/2010

Més vigilància policial a les llotges gironines per evitar robatoris de peix i furts als clients

Més presència policial a les llotges gironines per evitar que els lladres robin peix o diners als clients. Quan s'apropen les festes de Nadal, les llotges de peix se situen en el punt de mira dels delinqüents, que aprofiten que són llocs concorreguts per furtar als clients que fan compres per als àpats nadalencs

Acn
2 min

GIRONAQuan s'apropa el Nadal, els centres comercials es converteixen en pol d'atracció de clients i augmenta l'activitat econòmica. Això també atrau els lladres. Segons ha explicat el cap de seguretat ciutadana de l'ABP de la Bisbal, Francesc Nieto, molta gent porta més diners a sobre perquè ha de comprar aliments o regals i els delinqüents aprofiten aquesta situació. "Circulen amb grans quantitats de diners, fan compres i els lladres aprofiten qualsevol descuit per emportar-s'ho", ha explicat Nieto.

Un d'aquests punts calents és les llotges on venen peix. D'una banda pels clients que hi van i que, si no van amb compte, poden sortir de comprar sense la cartera i, de l'altra, pel peix que hi venen. Durant aquestes dates el peix és més car i també és un dels menjars típics a les taules durant el Nadal. Al llarg dels darrers anys, Mossos d'Esquadra i policies locals han registrat furts de peix. A Palamós, per exemple, la previsió és que el quilo de gamba costi entre 50 i 90 euros aquestes festes.

Per evitar la proliferació de furts i robatoris, els Mossos i les policies locals fan un dispositiu conjunt amb patrulles mixtes i han intensificat la vigilància en aquests llocs. A Palamós, a banda de la presència policial habitual, hi ha dues patrulles més de reforç diari. El sotsinspector de la Policia Local, Javier Borrallo, ha detallat que un equip patrulla amb cotxe mentre que l'altre ho fa a peu. Segons Borrallo, l'augment del patrullatge ha tingut efecte i assegura que els furts i robatoris han disminuït.

"Després de les festes podrem tancar xifres però amb les dades a la mà veiem que hi ha menys furts", ha assegurat Borrallo, que considera que la davallada de petits delictes és gràcies a la presència policial al carrer.

A banda de dissuadir els lladres, els agents també fan tasques de sensibilització repartint fulletons als comerciants. En els tríptics hi ha consells de seguretat per evitar riscos com no acumular grans quantitats de diners o comprovar que qui paga amb targeta realment és el titular.

El dispositiu Grèvol també inclou una vessant de seguretat a les carreteres. Nieto ha explicat que al Baix Empordà faran més controls d'alcoholèmia i de detecció de drogues als conductors, sobretot en dates assenyalades com Nadal o Cap d'Any.

stats