Meteorologia
Societat 09/07/2011

Cap de setmana de platja

Dissabte i diumenge amb moltes hores de cel clar i calor cada cop més evident

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que fins a mig matí els núvols baixos encara faran la guitza en alguns trams de la costa Daurada, aquest cap de setmana l'hem encetat amb un dissabte esplèndid. A moltes comarques avui el sol serà l'únic protagonista i només cap al Pirineu de Lleida les nuvolades de tarda arribaran a mig tapar el cel. De fet, fins i tot deixaran escapar algun ruixat curt i aïllat al Pallars o l'Alta Ribagorça.

Tot plegat amb una mica més de calor que ahir i amb xafogor que serà especialment acusada al Camp de Tarragona i les terres de l'Ebre. En tot cas, avui, pocs termòmetres superaran els 31 o 32 graus.

Demà diumenge també gaudirem d'una jornada de molt bon aprofitar, amb cel bàsicament serè i només alguns bancs de boira a primera hora a les comarques del sud i quatre xàfecs de tarda al Pirineu. Les temperatures continuaran a l'alça i les màximes repuntaran un parell de graus més que les d'aquest dissabte, arribant a rondar els 35 al Pla de Lleida i superant els 30 a la resta de comarques interiors.

L'onatge tampoc serà un impediment per gaudir d'un cap de setmana de platja. Després d'uns dies amb la mar força remoguda, avui com a molt trobarem marejol en alguns trams de costa.

La setmana vinent l'encetarem amb sol i calor de ple estiu, però sembla que a partir de dimecres es normalitzaran les temperatures i els ruixats seran una mica més generals.

Trobareu la previsió per al vostre municipi i l'estat de les platges a www.ara.cat/meteo.

stats