Societat 26/06/2012

Meteocat apuja a nivell 2 l'alerta per calor a l'interior

El Servei Meteorològic de Catalunya considera probable que els pròxims tres dies hi hagi temperatures de fins a 40 graus a ponent i a l'Ebre

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaMeteocat ha activat un avís per onada de calor que afecta la majoria de comarques, excepte les costaneres. L'avís preveu que se superi el percentil 98 de les temperatures habituals d'estiu, és a dir, que de 100 dies d'estiu, les temperatures d'aquests dies estiguin entre els dos més calorosos. L'alerta és taronja a moltes comarques, però s'ha apujat fins a vermella a ponent i a l'Ebre. L'avís també fa referència al fet que aquestes temperatures es produiran com a mínim durant tres dies consecutius a partir d'avui. També AEMET té un avís groc per calor forta a l'interior del País Valencià. En aquest cas s'alerta del risc que els termòmetres superin els 36 graus.

Tot i la previsió de calor molt forta demà arribarà un petit front que enterbolirà el cel a la tarda, i que farà caure fins i tot xàfecs puntuals al Pirineu i a les Terres de l'Ebre de cara al vespre. Serà l'únic petit canvi de temps de la setmana, perquè els dies següents el cel tornarà a quedar clar arreu.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats