SOCIETAT
Societat 10/05/2012

Metges de Catalunya alerta que implantar "barreres assistencials" pot tenir repercussions "greus"

La Unió Catalana d'Hospitals demana que es corregeixi el decret estatal i no es perdi l'assistència universal

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Metges de Catalunya ha alertat aquest dijous que és un "error" deixar fora de l'assistència mèdica els immigrants irregulars perquè suposa implantar "barreres assistencials" que poden provocar "greus" repercussions. El sindicat ha defensat una atenció mèdica "sense fronteres" per no destruir el dret fonamental a la salut pública, segons ha dit el vicepresident del sindicat, Francesc Duch. Duch ha alertat que deixar fora aquests pacients pot tenir conseqüències per al control de malalties infeccioses com la Sida o la tuberculosi. D'altra banda, la Unió Catalana d'Hospitals ha considerat necessari corregir el decret estatal que estableix aquesta mesura i ha reclamat no deixar el model d'assistència universal.

El vicepresident de Metges de Catalunya, Francesc Duch, ha assegurat que l'atenció preventiva és molt més "eficient" i a la llarga "repercuteix en un major estalvi de la despesa sanitària".

Per la seva part, La Unió ha apostat perquè el decret es tramiti com a projecte de lleig per tal de poder introduir modificacions. Aquesta organització ha defensat que la cobertura universal assegura "els principis bàsics d'equitat, eficàcia i qualitat en una situació d'especial duresa econòmica". Ha afegit que és un factor clau per a la cohesió social i té un paper "essencial" en el manteniment de la salut pública.

stats