SOCIETAT
Societat 11/05/2011

Metges i mestres es manifesten alhora però separats contra les retallades

El personal sanitari ha tornat a tallar els accessos a Barcelona com fa cada dimecres. La comunitat educativa, en canvi, s'ha concentrat a la plaça Urquinaona

Agències
1 min
Els professors s'han concentrat a la plaça Urquinaona / ACN

BarcelonaLa ciutat de Barcelona ha viscut un nou dimecres de manifestacions contra les retallades en què per primer cop coincidiran les comunitats sanitària i educativa, tot i que en espais diferents. Com ve sent habitual, el personal de l'Hospital de Bellvitge ha tallat la C-31 i el de l'Hospital de la Vall d'Hebron, la ronda de Dalt. En el cas dels treballadors de l'Hospital del Mar, han optat per no tallar la ronda Litoral i han fet un acte de protesta al Mercat de la Barceloneta, acompanyats de l'associació de veïns del barri. La comunitat educativa, en canvi, s'ha concentrat a la plaça Urquinaona com a acte previ a la manifestació de dissabte.

Només uns quants delegats sindicals s'han acostat fins a la plaça Urquinaona, davant del Consorci d'Educació de Barcelona. En un principi, s'han plantejat tallar la Via Laietana al trànsit, acció que finalment no han dut a terme. La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Canadell, ha dit que no acceptaran les retallades. Els sindicats han fet una crida a participar en la manifestació de dissabte vinent en defensa dels serveis públics i han dit que l'acte d'aquest dimecres només era una prèvia.



Els estudiants també protesten

Aquest matí, centenars d'estudiants d'Arquitectura han tallat la Diagonal de Barcelona a l'altura de les facultats universitàries, a la sortida cap a Sant Cugat del Vallès. En aquest cas, els estudiants han protestat contra les retallades en l'àmbit universitari. Després de tallar el trànsit, la protesta ha continuat davant les universitats. Els alumnes han cridat consignes a favor d'una universitat "pública" i de "qualitat" i han enunciat que "el projecte no té futur".

stats