SANITAT
Societat 15/11/2011

Metges de Catalunya assegura que un 71% dels facultatius han secundat el primer dia de vaga

El sindicat convocant de la vaga defensa les seves xifres i afirma que el seguiment de l'aturada és una "resposta contundent" a la tisorada del Govern

Joan Serra
1 min

BarcelonaMalgrat que el Govern ha minimitzat amb xifres la incidència de la primera jornada de vaga –Salut ha comptabilitzat que un 20% dels professionals no han treballat–, les dades de Metges de Catalunya revelen un seguiment més important. Segons el sindicat mèdic, el 71% dels facultatius dels centres de salut públics i concertats han secundat el primer dia d'aturada, convocat per protestar contra les retallades sanitàries del Govern i exigir el restabliment dels pressupostos i de l'activitat assistencial previs a la tisorada. Metges de Catalunya detalla que el seguiment als centres d'atenció primària (CAP) ha estat del 65%, mentre que als hospitals el percentatge ha pujat fins al 76%.

Per demarcacions, el sindicat apunta que un 80% dels treballadors dels hospitals i un 78% del personal mèdic de l'atenció primària de Barcelona s'han adherit a la jornada de protesta. A Girona, la incidència ha estat del 72% als hospitals i del 77% als CAP. A Lleida, el seguiment ha estat menor: un 65% dels metges dels hospitals han fet vaga, mentre que a l'atenció primària el percentatge ha estat del 53%. A Tarragona, el 85% dels facultatius de la xarxa hospitalària han secundat l'aturada, però als CAP només la meitat dels professionals no han treballat (51%).

El sindicat majoritari entre els facultatius considera que el seguiment de la vaga és una "resposta contundent" a la política de retallades i un "clam a la reflexió" del Govern. Els facultatius sol·liciten que els pressupostos de Salut prioritzin la sanitat pública. Metges de Catalunya encoratja els professionals a mantenir la protesta dimecres per pressionar la conselleria en la defensa d'un model sanitari d'excel·lència "greument amenaçat per la tisorada".

stats