RETALLADES SALUT
Societat 22/06/2011

Metges de Catalunya denuncia la suspensió de 40 operacions programades a l’Hospital Moisès Broggi

El sindicat Metges de Catalunya denuncia que l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi ha suspès 40 intervencions quirúrgiques programades aquest mes de juny per falta d’anestesiòlegs, el mateix mes que ha rescindit el contracte eventual a 12 facultatius

L. Bonilla
2 min

BarcelonaMetges de Catalunya denuncia que l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi ha suspès 40 intervencions quirúrgiques programades aquest mes de juny per falta d’anestesiòlegs, el mateix mes que ha rescindit el contracte eventual a 12 facultatius, cinc dels quals són d’aquesta especialitat. El centre ha acomiadat aquests metges sense previ avís i abans de finalitzar la seva relació contractual.

L’hospital, gestionat pel Consorci Sanitari Integral, té actualment 33 anestesiòlegs en plantilla, dues de les quals estan de baixa per maternitat i un gaudeix d’una excedència. Les hores de treball dels anestesiòlegs acomiadats sumen tres jornades laborals completes.

La delegada de Metges de Catalunya, Eulàlia Escolà, lamenta que la direcció del Moisès Broggi planifiqui “amb les tisores a la mà”, sense avaluar les conseqüències assistencials de les retallades i, alhora, es demana quina “excusa” donarà el centre als pacients afectats per a la cancel·lació de les intervencions quirúrgiques.

Escolà expressa la seva repulsa per aquesta “retallada injustificada” de la plantilla mèdica “que ha traspassat les línies vermelles de la qualitat assistencial” i adverteix que l’hospital podria acomiadar en els propers mesos més facultatius, en aquest cas amb contracte fix.

L’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi es va inaugurar el febrer de 2010 i dóna cobertura a més 300.000 habitants de la comarca del Baix Llobregat. Durant el primer any d’activitat, ha fet 14.500 altes hospitalàries i 8.700 intervencions quirúrgiques, i ha atès 41.000 urgències.

El Consorci Sanitari Integral és una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut (CatSalut), l’Institut Català de la Salut (ICS), els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

stats