SANITAT
Societat 23/08/2012

Metges del Món, en contra de l'exclusió sanitària dels immigrats

L'ONG engega una campanya amb el llançament d'un vídeo en què insta els ciutadans a donar suport a l'objecció de consciència dels metges per no negar-se a atendre els sensepapers

Efe
2 min

MadridMetges del Món ha llançat la campanya 'Dret a curar' en suport de l'objecció de consciència del personal sanitari perquè pugui assistir la població immigrant irregular que quedi fora del sistema sanitari públic a partir de l'1 de setembre, quan entri en vigor la reforma sanitària.

L'ONG ha posat en marxa una acció de mobilització ciutadana contra el decret del govern espanyol que "deixa les persones que no tenen permís de residència sense accés al sistema sanitari públic", remarquen.

Amb aquesta iniciativa, Metges del Món se suma a la iniciativa posada en marxa el 10 juliol per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC), que ja recull més de 1.300 professionals objectors contra "l'exclusió sanitària".

La iniciativa, dirigida en un primer moment a metges de família, s'amplia a professionals de totes les especialitats, d'infermeria i administratius de salut, segons el president de l'ONG, Álvaro González, que ha subratllat que es tracta de suscitar un moviment del món sanitari contra una mesura que "xoca contra l'ètica professional".

"Volem servir de vehicle de transmissió perquè el personal sanitari reivindiqui, exerceixi el seu dret a la resistència i a atendre tota persona que ho requereixi, independentment de la seva situació administrativa", ha comentat González.

A més, la iniciativa llançada per Metges del Món també busca sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania en suport de la professió mèdica i a favor del dret a la salut. D'aquesta manera, la campanya 'online' www.derechoacurar.org també demanarà sumar suports de la ciutadania a l'objecció sanitària contra el decret llei de la reforma sanitària.

El web permet descarregar-se una carta model perquè qualsevol ciutadà la pugui adreçar al seu metge per demanar-li que objecti contra l'exclusió dels immigrants sense papers. També permet subscriure's a una carta destinada a la ministra de Sanitat en què es manifesta un rebuig frontal a "l'exclusió de les persones sense permís de residència de l'atenció sanitària".

L'ONG considera que la reforma suposa "un greu retrocés en termes de drets socials" i rebutja les justificacions per l'adopció d'aquesta mesura.

stats