Concentració davant la Model contra la detenció del manter que va agredir un guàrdia urbà

Mig miler de concentrats han exigit que no es criminalitzi un col·lectiu que rebutja la violència i que se sent maltractat per les autoritats policials i polítiques

Mig miler de manters i representants d'entitats socials s'han manifestat aquest dimarts al vespre pels carrers de Barcelona per reclamar la llibertat de Sidil Moctar,  el manter detingut i empresonat la setmana passada per agredir un agent de la Guàrdia Urbana després d'una batuda policial al Port Vell contra la venda ambulant.

Minuts abans de les set, els manifestants han recorregut el perímetre de la presó Model corejant consignes en favor del detingut. Ja a les portes de la presó, representants dels manters han reclamat que es revisi el cas del company detingut perquè el  vídeo que s'ha fet servir com a prova no demostra el que realment va succeir.

Al seu torn, l'advocat de Moctar, Andrés García, ha explicat que aquest matí han presentat un recurs contra l'auto de presó preventiva acreditant que Moctar porta més de 10 anys vivint a Barcelona i Madrid i que no hi ha perill de fuga. La manifestació ha finalitzat a la plaça Sant Jaume. Malgrat que la marxa ha estat del tot pacífica, durant el trajecte s'han cremat un parell de contenidors que la Guàrdia Urbana inicialment no ha atribuït als manifestants.