Mig miler de persones es manifesten a Montcada en record de la nena de dos mesos morta en un CAP

El portaveu de la família assegura que hi ha hagut negligència perquè "ningú no mor per unes flegmes a la gola"

Mig miler de persones s'han manifestat aquest dijous al vespre a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) en record del nadó de dos mesos mort el passat cap de setmana al centre d'atenció primària (CAP) del municipi.

La marxa ha estat silenciosa i els veïns i familiars de la nena han portat espelmes fins al CAP on va morir. El portaveu de la família, Fidel Alonso, ha afirmat que la marxa ha servit per "donar suport" a la família en aquests moments tan durs, de qui ha destacat que són persones "humils".

La família ha interposat una denúncia per esclarir els fets, ja que, segons el seu portaveu, consideren que hi ha hagut negligència perquè "ningú no mor d'unes flegmes a la gola".

La marxa silenciosa ha començat a la plaça del Bosc, al barri de Can Sant Joan, on s'han concentrat els veïns i els familiars, entre ells els pares del nadó mort. Des d'allà han caminat fins al CAP, situat al centre de la població. En arribar al centre d'atenció primària, s'ha fet un minut de silenci i s'hi ha dipositat un ram de flors i espelmes en record de la nena morta.

El portaveu de la família ha lamentat que el metge "va fer malament el primer diagnòstic, es va reafirmar en el segon, i al tercer ja va ser massa tard". Ha explicat que la voluntat dels veïns era mostrar tot el suport possible a la família, especialment tenint en compte que són immigrants.

La nena, de dos mesos, va morir el 17 d'octubre. Els fets van passar cap a dos quarts d'onze del matí, quan el pediatre i la infermera van fer "maniobres de reanimació cardiopulmonar" a la petita "sense que es pogués fer res per salvar-li la vida". L'ICS va assegurar que "l'actuació dels professionals va ser correcta en tot moment".