Societat 14/06/2012

Mig centenar de municipis s'oposen a la retallada del 57% en les polítiques d'ocupació dels discapacitats

El sector creu que la retallada posa en perill 2.500 llocs de treball

Acn
2 min

BarcelonaMig centenar d'ajuntaments catalans han aprovat mocions en defensa del dret a treballar del sector de la discapacitat i uns 330 més estan en tràmits de fer-ho. Són les dades que ha fet públic aquest dijous el sector des de Madrid, on s'ha desplaçat per lliurar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats les mostres de suport i mocions municipals que es posicionen en contra del projecte de llei dels Pressupostos que redueix un 57% les partides en polítiques actives d'ocupació a Catalunya, fet que segons les principals federacions d'entitats de discapacitat de Catalunya posa en perill 2.500 llocs de treball.

Les entitats han alertat del perfil que aquestes persones "entrin en l'exclusió social" i han avisat que "tirarem 20 anys enrere". Poques setmanes després que 15.000 persones protestessin a l'Arc de Triomf de Barcelona sota el clam "Això sí que no. Si ens retalleu ens abandoneu" en la jornada reivindicativa per defensar el dret a treballar de les persones discapacitades i per denunciar la retallada del 57% del govern espanyol en polítiques actives d'ocupació a Catalunya, aquest dijous les entitats representatives de la discapacitat han lliurat als grups parlamentaris del Congrés les nombroses mostres de suport i mocions municipals que han rebut en defensa el dret a treballar del col·lectiu.

En aquestes últimes setmanes, 50 ajuntaments catalans han aprovat mocions per mantenir aquestes iniciatives i prop de 330 dels 900 municipis catalans estan en tràmits de debatre-ho als respectius plens. Segons posen de manifest les entitats, l'adhesió dels 50 consistoris equival a gairebé la meitat de la població, és a dir, més de 3 milions de persones dels 7,5 milions de catalans.

En aquest sentit, consideren que la rapidesa amb la qual s'ha obtingut aquest suport "demostra la vinculació amb el territori" dels 150 centres especials de treball que promouen l'ocupació de les persones amb discapacitat d'especial dificultat (intel·lectual, física i sensorial de més del 65% i trastorn mental) i els Serveis d'Integració Laboral, que treballen per la inserció laboral en l'empresa ordinària.

stats