Societat 30/07/2011

Mig milió de vehicles sortiran de Barcelona aquest cap de setmana

Ara
2 min
L'AP-7 serà la via amb més complicacions de trànsit aquest cap de setmana.

Barcelona.L'operació sortida de principis d'agost es preveu, enguany, tan complicada com la resta de caps de setmana d'estiu, segons el Servei Català de Trànsit. Les vacances començaran, per a molts, amb retencions a la carretera. En dos dies deixaran la capital catalana uns 500.000 vehicles -els mateixos que tots els caps de setmana d'aquest juliol.

El SCT anticipa que la via amb més complicacions serà l'AP-7, tant en sentit nord -en direcció a la Costa Brava o a França- com sud -per anar a la Costa Daurada o a la resta de l'Estat-, i també poden patir-ne la C-32 Nord a l'altura de Palafolls, la C-32 Sud a Castelldefels, l'N-340 entre el Vendrell i Tarragona i les vies d'accés a la Costa Brava -la C-31, la C-35 i la C-65-. Al trànsit s'hi ha de sumar un nombre elevat de vehicles provinents del nord d'Europa, que tenen Catalunya com a destí o que hi són de pas. El SCT ha activat, juntament amb la divisió de trànsit dels Mossos, el dispositiu pas de l'estret, un pla per vetllar pels viatgers que es desplacen cap al nord d'Àfrica per carretera, dirigit als fluxos de persones que viuen a Europa i tornen als seus països d'origen. En diversos punts de control de l'AP-7 es repartiran tríptics als viatgers amb consells sobre seguretat viària en català, castellà, àrab i francès.

Aquesta setmana ha estat complicada a les carreteres: un sinistre a la C-17 va acabar amb la vida de quatre joves d'entre 20 i 25 anys; un a Pontós, amb la vida d'una persona, i una noia de 23 anys va morir en un accident a Mont-roig del Camp. Cal extremar la precaució al volant i, també, revisar els automòbils: el RACC calcula que 7.100 cotxes necessitaran assistència mecànica aquest cap de setmana, i també indica que un 30% dels conductors no ha canviat mai una roda.

Els aeroports també estaran plens: més de 850.000 passatgers passaran pel Prat durant l'operació sortida -comptada entre el 28 de juliol i el 2 d'agost- i l'aeroport operarà 5.247 vols, la majoria concentrats avui i demà, segons dades d'Aena.

stats