Societat 30/07/2012

Miguel López-Alegría: "Quan estàs flotant, t'oblides de les pors"

Aquest astronauta té el rècord de 215 dies seguits a l'espai, quatre missions i deu caminades espacials. Ara, com explica a l'ARA, té entre cella i cella un nou repte: portar turistes a l'espai

Sara González
1 min
Miguel López-Alegría: "Quan estàs flotant, t'oblides 
 De les pors"

BarcelonaMiguel López-Alegría, nascut a Madrid però criat a Califòrnia, és més espacial que terrenal. Després de 20 anys a la NASA, l'astronauta amb més experiència de l'agència nord-americana presideix la Commercial Spaceflight Federation, que agrupa empreses del sector aeroespacial. En una entrevista a l'ARA, fa reflexions com les següents:

"Allà dalt [a l'espai] no existeixen les fronteres polítiques. Tens la sensació que [la Terra] és una unitat. També s'hi veuen els efectes de l'ésser humà, com ara la contaminació i el desglaç".

"L'enlairament sí que és molt violent, hi ha forces molt importants en joc. Però després, quan estàs flotant, tot és molt tranquil i t'oblides de les pors".

"[El seu projecte] es tracta de crear una nova indústria que porti persones a l'estació espacial. Crear les condicions per a un mercat que a la llarga pugui obrir-se a empreses o fins i tot a turistes que vulguin anar-hi de vacances".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats