Publicitat
Publicitat

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la llei Wert i les retallades

Segons els sindicats hi han participat 170.000 persones. Els manifestants també han protestat contra la llei d'educació de Catalunya (LEC)

Milers de persones, 30.000 segons la Guàrdia Urbana i 170.000 segons els convocants, s'han manifestat aquest dijous al migdia pels carrers del centre de Barcelona per protestar contra la llei Wert, les retallades i la llei d'educació de Catalunya (LEC). La manifestació, que ha començat a la plaça Universitat, estava encapçalada per una pancarta unitària amb el lema "Ni Lomce, ni retallades. Aturem la LEC. Per l'educació pública, cap retallada". El Sindicat d'Estudiants exhibia una altra pancarta amb el missatge "Ni CiU ni PP. Tombem els governs dels rics. Rajoy dimissió".

A la manifestació hi havia una gran presència de joves i d'adolescents, i també de nens petits, sobretot a la cua. Alguns, amb pancartes que deien "Gràcies mestres per lluitar pel nostre futur". La majoria de manifestants cridaven consignes com "Wert dimissió" i exhibien pancartes amb lemes com "No a l'ensenyament franquista" o "Ens limiten la cultura com en una dictadura". També hi ha hagut alguns càntics independentistes i algunes estelades.

Una hora després de l'inici de la marxa, la cua tot just començava a moure's. Quan la capçalera ha arribat al final del recorregut, baixant per la Via Laietana fins a pla de Palau, la cua encara era a la plaça de Catalunya, de manera que els manifestants ocupaven simultàniament gairebé tot el recorregut previst. La manifestació ha transcorregut sense incidents, amb l'única excepció de la crema d'un contenidor al davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, a prop del final del recorregut.

La vaga d'ensenyament d'aquest dijous està tenint un seguiment d'un 17% als centres públics i d'un 15% als concertats, segons el departament d'Ensenyament. Els sindicats eleven aquestes xifres a més del 50% a la pública i més del 30% a la concertada. Aquesta és la tercera vaga per demanar la retirada de la llei Wert d'aquest 2013.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de