Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona contra la reforma educativa de Wert

La manifestació ha començat amb incidents entre els sindicats

Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona en contra de la reforma educativa de Wert, coneguda com a "3+2" (tres anys de grau i dos de màster). El col·lectiu educatiu ha estat convocat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC). La manifestació ha arrencat a les 12 a la plaça Universitat i ha avançat per Pelai, Passeig de Gràcia, Diputació i Aribau per acabar, de nou, al punt d'inici, davant la Universitat de Barcelona (UB).

La concentració ha començat amb incidents entre el Sindicat d'Estudiants (SE) i la resta de sindicats, que han impedit que la furgoneta del SE pogués avançar. Alguns dels manifestants que impedien que el SE comencés la marxa han protestat contra ells perquè creuen que la manera en què duen a terme les protestes "no són les adequades". La resta de sindicats, que neguen la possibilitat que el SE encapçali la manifestació, han avançat la marxa per Pelai.

Amb crits com "universitat, pública i de qualitat" i lemes en alguna pancarta com "Estudio al carrer per acostumar-me a l'any que ve", els joves protesten per l'augment de taxes que suposarà el 3+2. Consideren que el preu dels estudis pujarà molt, ja que el cost del màster és més car que la matrícula d'un curs de grau. En aquest sentit, una de les manifestants lamenta que "amb la reforma només poden estudiar els més rics". En passar per davant de la Borsa de Barcelona, els estudiants han tirat ous a la façana.

Durant la jornada d'avui –la vaga estava convocada també pel SE per ahir– hi ha hagut una mobilització molt més gran i més afectacions a les aules, ja que SEPC i AJEC tenen més força a la comunitat educativa catalana. L'assemblea de professorat de la UB també ha aprofitat per protestar contra els salaris precaris del professorat i dels investigadors, amb una pancarta en què deia: "La UB explota i precaritza".

Més continguts de