Societat 09/02/2012

Milers de mossos es manifesten a Barcelona contra les retallades

Reclamen a Interior que negociï amb ells les retallades que els afecten com a membres de la funció pública. Els manifestants són 7.000, segons els organitzadors

Acn
1 min
La manifestació dels sindicats dels Mossos d'Equadra / ACN

BarcelonaMilers d'agents dels Mossos d'Esquadra es manifesten aquest dijous al vespre pel centre de Barcelona contra les retallades i per protestar per la falta de diàleg que consideren que hi ha amb la conselleria d'Interior. La protesta és multitudinària, amb uns 7.000 participants, segons els sindicats organitzadors, i uns 1.700 segons els portaveus oficials del cos.

Amb el lema "Mossos en lluita" encapçalant la marxa, han sortit de la plaça de Catalunya i posteriorment han pujat pel passeig de Gràcia. Segons el portaveu del SME-CCOO, Toni Castejón, és una "demostració de força que ha servir perquè Puig escolti d'una vegada" el cos policial. David Miquel, del SPC, ha recordat que l'autèntica força del cos són els seus agents. La manifestació té el suport dels quatre sindicats policials de Catalunya: el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT); el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) i el Col·lectiu Autònom de Treballadors Mossos d'Esquadra (CAT).

Molts dels manifestants porten una armilla de color verd amb el lema de la marxa, "Mossos en lluita". Els sindicats estan en negociació amb el departament d'Interior per les retallades que els arriben des de la funció pública, del departament de la Vicepresidència.

Amb el "cul a l'aire"

Malgrat el to reivindicatiu de la marxa, ha comptat amb diversos tocs d'humor. Alguns agents s'han arrencat la part de darrere dels pantalons per escenificar que estan amb el "cul a l'aire". Altres agents s'han posat un adhesiu al lloc on porten la targeta d'identificació policial (TIP) que diu: "N'estic tip".

stats