SOCIETAT
Societat 19/12/2010

Milers de passatgers continuen bloquejats al centre d'Europa pel temporal de neu

Alemanya ha viscut la pitjor situació des que dijous a la nit va arribar l'onada de fred. A França, en canvi, la situació comença a millorar

Redacció
2 min
Les tempestes de neu alteren el trànsit aeri a Europa

Mig Europa continua encara sota la neu i amb els aeroports semi-paralitzats arran del temporal de fred, amb l'esperança que aquest dilluns comenci a normalitzar-se el trànsit aeri. El caos ha continuat aquest diumenge al centre del continent, especialment a Alemanya. Milers de persones no han pogut volar. La neu i el gel continuen complicant el transport per carretera i per tren. Diverses localitats orientals d'Hongria han registrat temperatures de fins a 20 graus. A França, en canvi, la situació s'ha començat a normalitzar.

Alemanya ha viscut les pitjors hores des que dijous a la nit va entrar el temporal. L'aeroport de Frankfurt, el que té més trànsit de tot l'Europa continental, ha tingut greus problemes. Fraport, l'empresa gestora, ha informat a última hora de la tarda que al voltant de 650 vols havien estat cancel·lats. Són gairebé la meitat dels 1.317 que hi havia programats per aquest diumenge. Tot i les cancel·lacions, no s'han tornat a repetir els incidents de dissabte en una de les cues de passatgers. La situació a la resta d'aeroports del país també és molt complicada.

La neu també ha obligat a tancar dos aeroports de Bèlgica (Charleroi i Lieja) i l'aeroport internacional de Luxemburg. L'aeroport internacional de Brussel·les registra molts endarreriments. Entre dues i tres mil persones van haver da passar la nit de dissabte a l'aeroport de la capital, molts d'ells desviats allà pel tancament d'aeroports a Londres. Aquest diumenge a la tarda s'ha fet una reunió de crisi del govern belga.

A França, en canvi, la situació s'ha anat normalitzant, després de seriosos problemes a aeroports, ferrocarrils i carreteres. Dues de les quatre pistes de l'aeroport Charles de Gaulle van estar tancades dissabte durant bona part del dia. El mal temps ha obligat a tancar la torre Eiffel. A més, Lady Gaga va haver de suspendre el concert programat al palau d'esports París Bercy. El concert d'aquest dilluns en principi sí que es farà.

stats