Milers de policies i guàrdies civils trien Barcelona per manifestar-se per l'equiparació salarial

Els agents, molts de fora de Catalunya, han recorregut la ciutat onejant banderes espanyoles

Prop de 35.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'han manifestat aquest migdia a Barcelona per exigir l'equiparació salarial amb la resta de policies autonòmiques de l'Estat, en una protesta que ha comptat amb el suport del líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el del PP, Xavier García Albiol. Els agents, molts dels quals de fora de Catalunya, han recorregut el centre de la capital catalana sense uniforme, onejant banderes espanyoles i d'altres autonomies. 

La mobilització l'ha convocada la Fundació Jusapol, que és crítica amb la proposta plantejada pel govern central per avançar en l'equiparació salarial i fer-la efectiva d'aquí tres anys. Consideren que la promesa té "molta lletra petita" i que podria comportar una pèrdua de drets laborals, segons ha explicat el president de l'organització, Natán Espinosa.

El sindicat té por que el ministeri pugui fer desaparèixer altres beneficis dels agents, com ara els dies d'assumptes propis i la possibilitat d'allotjar-se en cases caserna.