SOCIETAT
Societat 26/03/2011

Milers de persones exigeixen els partits un compromís electoral amb la vida

Les manifestacions, sota el lema "sí a la vida", han tingut lloc a 80 ciutats espanyoles

Efe
1 min

MadridMilers de persones han sortit avui pels carrers de 80 ciutats espanyoles per exigir a "totes i cada una" de las forces polítiques que incloguin en els seus programes electorals el compromís de "defensar la vida i tallar el pas a la cultura de la mort".

Així ho proclama el manifest subscrit per més de 300 associacions de l'àmbit civil, en motiu del Dia Internacional de la Vida, en què l'acte central s'ha desenvolupat a Madrid amb l'assistència, segons fonts dels organitzadors, de 160.000 persones.

Sota el lema "Sí a la vida", els manifestants han exigit l'abolició de tota legislació permissiva de l'avortament i el rebuig a iniciatives que faciliten l'eutanàsia, la manipulació d'embrions i qualsevol "condescendència" amb el terrorisme i el maltracte.

La mobilització a Madrid s'ha desenvolupat entre la Plaça de Cibeles i la Porta del Sol, acompanyada d'una pancarta gegant elevada per 150 globus de colors, en què es podia llegir "tots tenim dret a la vida". Altres, de menor tamany, exhibien frases com: "Ni avortament del PSOE, ni avortament del PP" i "Llei d'Aído no, tampoc l'anterior".

A les mobilitzacions espanyoles s'han sumat les d'algunes ciutats de Llatinoamèrica i de la resta d'Europa, perquè aquestes associacions pretenen que aquesta cita es consolidi cada 25 de març, Dia internacional de la Vida, i que es celebri cada any de forma unitària en tot el món.

stats