JUDICIAL
Societat 22/08/2012

Millet i Montull no paguen la fiança pel cas de l'hotel del Palau

L'embargament de béns dels exdirigents del Palau de la Música els impedeix fer efectiva la fiança pel cas de l'hotel. La jutge que investiga el presumpte tràfic d'influències els demana 900.000 euros.

Ara
2 min
L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet a la Ciutat de la Justícia l'abril del 2011.

BARCELONA.La jutge del cas de l'hotel del Palau de la Música ha exigit una fiança de 900.000 euros a Fèlix Millet i Jordi Montull, entenent que és la quantitat que presumptament van cobrar com a comissió del promotor de l'hotel per assegurar-li l'adjudicació. Però el termini per fer efectiva aquesta quantitat ha expirat sense que hagi estat abonada. Els exdirigents del Palau de la Música al·leguen que tots els seus béns estan embargats per ordre del magistrat que investiga el cas Palau.

En una acta a la qual ha tingut accés l'agència Efe, la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Miriam de Rosa Palacio, exigeix als dos imputats que dipositin de manera immediata 900.000 euros com a fiança i acorda també l'embargament dels seus béns com a garantia. La jutge investiga el presumpte tràfic d'influències en la tramitació de l'hotel de luxe que s'havia de construir al costat del Palau de la Música i que es va adjudicar al promotor hoteler Manuel Valderrama, tot i que mai no es va arribar a executar. Però és molt difícil que l'embargament dels béns es pugui fer efectiu, ja que als acusats no els queden propietats ni diners en metàl·lic perquè els confisquin.

Embargats diners i obres d'art

Al juliol, el jutge del cas Palau, Josep Maria Pijuan, va ordenar l'escorcoll dels domicilis de Millet i Montull i els va embargar tots els béns per garantir els 40 milions d'euros de responsabilitat civil exigida pel desfalc al Palau de la Música. S'hi van decomissar 50.000 euros en metàl·lic i dues col·leccions d'art. Dies més tard, el jutge va exigir a CDC una fiança de 3,2 milions d'euros per cobrir la quantitat que Millet i Montull haurien desviat cap al partit polític de l'actual president de la Generalitat.

El cas de l'hotel del Palau portarà també a judici tota la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona en l'etapa del socialista Jordi Hereu, acusats d'haver facilitat a Millet la tramitació urbanística del fallit hotel del Palau per beneficiar un particular.

En la seva acta, la jutge acorda obrir judici oral davant l'Audiència de Barcelona contra Millet i Montull, l'arquitecte Carles Díaz, l'ex tinent d'alcalde d'Urbanisme Ramon Garcia-Bragado, així com l'exgerent i el director de serveis jurídics d'aquesta àrea -Ramon Massagué i Enric Lambies- pels delictes de tràfic d'influències, apropiació indeguda, falsificació i prevaricació.

La Fiscalia demana que s'indemnitzi amb 567.000 euros el Palau de la Música i amb 333.000 la Generalitat, per assolir una xifra total equivalent a la comissió que presumptament Valderrama va pagar a Millet i Montull.

stats