Societat 25/07/2012

Millet va condicionar ajudar una biblioteca a canvi d'una requalificació urbana

Un informe de la Sindicatura de Comptes enumera diverses irregularitats

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet va condicionar les ajudes a la biblioteca de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) a que el consistori requalifiqués uns terrenys de la seva propietat per construir habitatges, segons un informe de la Sindicatura de Comptes.

En un extens document de gairebé 100 pàgines fet públic avui, la Sindicatura enumera diverses irregularitats detectades en les tres modificacions urbanístiques que l'ajuntament d'aquesta localitat va aplicar sobre terrenys de Millet.

En la primera modificació del plantejament de la finca dels Avellaners de Can Plandolit, de Millet i la seva dona, l'ajuntament, a instàncies dels propietaris, va requalificar el 2001 com a urbanitzables uns terrenys rústics per construir 55 habitatges.

La Sindicatura destaca que, en aquesta primera modificació, "no es va fer cap tipus d'anàlisi quantitatiu que valorés i reafirmés la conveniència i l'oportunitat de requalificació, fet pel qual l'interès públic no estava prou motivat".

A més, "mitjançant un conveni de naturalesa no urbanística, els propietaris de la finca van condicionar l'efectivitat del pagament de l'aportació de 90.151,82 euros per finançar la compra de mobles per a la biblioteca municipal a l'aprovació definitiva del pla general d'ordenació urbana, necessari per possibilitar la requalificació".

stats