Societat 24/08/2012

Controlat l'incendi de l'Escala i estabilitzat el de la Jonquera

Els Bombers han controlat l'incendi que crema prop de les ruïnes d'Empúries, a l'Escala, i han estabilitzat el de la Jonquera

Acn
1 min

La Jonquera / L'EscalaEls Bombers de la Generalitat han informat que ha millorat la situació dels dos incendis menors que cremen a l'Alt Empordà aquest divendres, el de l'Escala i el de la Jonquera.

El cos d'emergències ha donat per controlat l'incendi de l'Escala i per estabilitzat el que crema a la Jonquera, que talla un carril de l'AP-7 en sentit nord.

L'incendi de l'Escala, que crema prop de les ruïnes de Sant Martí d'Empúries des d'un quart de cinc, ha mobilitzat un mitjà aeri i vuit dotacions terrestres dels Bombers. Al foc de la Jonquera –declarat cap a dos quarts de cinc– s'hi han desplaçat tres dotacions terrestres, a més d'un vehicle dels bombers francesos. Al voltant de dos quarts de set de la tarda queden set dotacions dels Bombers treballant en l'incendi de l'Escala.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa de l'incendi hi ha un carril tallat a l'AP-7, al quilòmetre 1,5 i en sentit nord. Això provoca dos quilòmetres de retencions a la mateixa autopista, en sentit França.

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat manté activat en fase d'alerta el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat), per alt risc d'incendi generalitzat a tot Catalunya.

stats