Societat 25/05/2012

El ministeri de Defensa garanteix la continuïtat de l'acadèmia de Talarn

Seguirà acollint cursos de formació bàsica per a suboficials de l'exèrcit de terra

Acn
2 min
L'entrada de l'acadèmia militar de Talarn (Pallars Jussà) / ACN

LleidaEl ministeri de Defensa ha confirmat aquest divendres el manteniment de l'activitat a l'acadèmia bàsica de suboficials de Talarn (Pallars Jussà), segons ha informat la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso.

En un comunicat, Defensa assegura que Talarn seguirà acollint el curs vinent l'ensenyança bàsica de primer grau per a suboficials de l'exèrcit de terra, entre els mesos de setembre i desembre. Posteriorment, els alumnes hauran d'anar a altres acadèmies a fer les especialitzacions, que sí que s'eliminen, com ja preveien els plans d'estudi aprovats per l'anterior executiu espanyol. Manso ha valorat positivament la notícia, especialment per a l'economia del Pallars Jussà.

La subdelegada espanyola ha recordat que la proposta de tancar l'acadèmia del Pallars Jussà prové d'un informe de l'exèrcit de terra en què aconsellava aquesta opció amb l'objectiu de reduir despesa pública, "tot i que qui havia de prendre la decisió definitiva havia de ser el ministre de defensa, Pedro Morenés", ha subratllat Manso.

Així mateix, la subdelegada ha agraït la confiança del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, d'alcaldes, entitats i representats polítics de la zona, per haver confiat en la subdelegació del govern espanyol per traslladar a Defensa les inquietuds del territori sobre aquesta qüestió.

Satisfacció per la decisió i preocupació pel futur de l'acadèmia l'any 2013

L'anunci de Defensa de mantenir l'activitat de l'acadèmia ha sigut valorat satisfactòriament des del territori, però amb un punt de preocupació pel fet que només els garanteixen l'obertura fins al mes de desembre.

Lluís Oliva, alcalde de Talarn, s'ha mostrat content per la notícia i ha afirmat, utilitzant un símil militar: ''Hem guanyat una batalla però no la guerra''. En la mateixa línia s'ha expressat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, que ha dit que la comarca està contenta però preocupada per saber què passarà a partir del mes de desembre.

Sílvia Romero, regidora de l'Ajuntament de Tremp, ha dit que la notícia és un ''respir de tranquil·litat'' però que la incertesa continua.

stats