Minuts de silenci arreu de Catalunya en solidaritat per l'atac a 'Charlie Hebdo'

Artur Mas i Xavier Trias encapçalen el dol a la plaça Sant Jaume de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han encapçalat a les 12.00 hores d'aquest dijous un minut de silenci per l'atac terrorista a la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo', al qual han acudit els consellers d'Interior i Presidència, Ramon Espadaler i Francesc Homs, representants de l'Ajuntament i el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle.

Trias, que ha enviat una carta de condol a l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha explicat que Barcelona organitzarà un acte al costat del consolat francès. L'alcalde ha demanat calma i ha assegurat que "no hi ha motius per tenir la sensació que hi ha una situació especial en aquests moments".

També ha fet una crida a mantenir la bona convivència amb persones d'orígens diferents: "Demanem que es miri amb afecte i simpatia la gent que tenim aquí d'altres llocs, que busquen conviure amb nosaltres en pau i tranquil·litat".

Parlament

Els diputats del Parlament també s'han concentrat aquest dijous davant de les portes de la cambra catalana per guardar un minut de silenci en record de les víctimes per l'atemptat terrorista. A l'acte han assistit, entre altres personalitats, la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó (ERC); els diputats Jordi Turull, Benet Maimí i Ferran Falcó (CiU); Matías Alonso i Carina Mejías (C's); Oriol Junqueras, Marta Rovira i Gemma Calvet (ERC); Marina Geli i Montserrat Capdevila (PSC), i Dolors Camats (ICV-EUiA) i Juan Milián (PP).

Es tracta d'una iniciativa informal dels mateixos parlamentaris que hi havia aquest dimecres en la cambra catalana, que es troba fora del període ordinari de sessions i que es reprendrà a partir del 15 de gener.

Alcaldes

Consistoris com els de Tarragona, Lleida, Girona, Terrassa, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i el Vendrell (Tarragona), entre altres, han guardat un minut de silenci al carrer per condemnar els assassinats i oferir les seves condolences al poble francès.

També la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Delegació de la Generalitat a Tarragona han organitzat actes similars.