@ara_castells

Els Minyons acaben amb un dels últims castells impossibles

Terrassa vibra amb el primer quatre de deu amb folre i manilles de la història

Després d’aquest cap de setmana poca gent seguirà pensant que el fet casteller té uns límits insuperables. La diada dels Minyons de Terrassa ha servit per esmicolar el mite d’un dels castells impossibles del món casteller, el quatre de deu amb folre i manilles.

Ni la baixada sobtada de les temperatures, ni la dificultat extrema d’aquesta construcció van aturar la colla egarenca en el repte dels deu pisos. Van arribar a la plaça Vella de Terrassa guiats per un soldat imperial i entonant, a toc de gralles i timbals, la popular melodia de La guerra de les galàxies. És aquest caràcter subversiu el que fa dels Minyons una colla amb personalitat, i és aquesta personalitat la que els permet encarar desafiaments inimaginables.

Diumenge van iniciar l’actuació amb el castell més valuós del seu ventall, el tres de deu amb folre i manilles, però sovint el més important no és el què sinó el com. Obrir plaça amb un tres de deu emmanillat per asserenar ànims és tota una declaració d’intencions, però quan el descarregues amb la comoditat i el domini amb què ho fan els malves comences a pensar que el somni és possible.

El repte va arribar en el segon torn. Fins al moment ningú no havia superat el setè pis a l’hora d’atacar el quatre de deu amb folre i manilles. El pes d’una estructura tan monumental havia ensorrat fins ara totes les possibilitats de veure’n l’aleta, però els Minyons van trencar el malefici i no només van coronar-lo sinó que el van aconseguir descarregar! Llàgrimes, abraçades i ovacions per celebrar-ho. Els malves van exhibir una soca i un folre de gran solidesa, un tronc impecable i unes manilles que van donar-ho tot per assolir el somni de qualsevol casteller. Si bé només van poder coronar el tres de nou amb folre i agulla, el segon del seu historial, el pilar de vuit amb folre i manilles va posar la cirereta a una jornada sense precedents.

Colles convidades

Els Castellers de Barcelona van coronar el nou de vuit però la seva caiguda els va passar factura. Van sumar el tres de nou amb folre i van arrodonir la temporada descarregant el cinc de vuit i coronant el pilar de set amb folre. Els Castellers de Sants també van ensopegar amb la gamma extra. Després de descarregar el tres de nou amb folre, van fer llenya del dos emmanillat quan es decidien a desmuntar-lo. Van resoldre l’actuació amb el cinc de vuit i el dos de vuit folrat.

Més continguts de