Els Minyons de Terrassa fan història però no poden amb el 4 de 10

Els malves han carregat tres castells amb manilles en una mateixa actuació, cosa que no havia fet ningú encara

La plaça Vella de Terrassa s'ha fet petita en la diada dels Minyons. Tot i que els locals no han aconseguit dominar el quatre de deu amb folre i manilles, el gran repte de la jornada, han completat una actuació històrica amb quatre estructures emmanillades, dues de descarregades, una de carregada i un intent. Els malves han coronat el tres de deu amb folre i manilles, han repetit el dos de nou i han descarregat el primer pilar de vuit amb folre i manilles del curs. Terrassa ha repartit sort desigual a les colles convidades: els Castellers de Sants han descarregat el segon dos de nou amb folre i manilles de la seva història i han coronat el primer pilar de vuit, mentre que els Capgrossos han descartat la torre i han fet llenya del pilar just quan l'enxaneta feia la seva entrada.

Els malves s'apunten tres castells emmanillats

Els Minyons de Terrassa han apostat per iniciar l'actuació atacant el tres de deu amb folre i manilles. L'estructura s'ha alçat controlada en tot moment, però els castells de la gamma superior no perdonen i el tres s'ha trencat quan l'enxaneta iniciava el descens. Tot i l'ensopegada, han volgut portar a plaça per primer cop en la seva història el quatre de deu emmanillat. Els malves han treballat per apamar el castell de cap a peus fins a l'extrem que aquest s'ha construït massa lent. Amb quints col·locats han fet sonar gralles però l'ascens dels sisens ha fet que el folre s'ensorrés sense remei. Un lleuger i impecable quatre de nou folrat ha servit per asserenar la diada i agafar forces de cara al tram final de l'actuació. Han completat la seva tripleta de castells descarregant el dos de nou emmanillat i han dominat per primer cop enguany el pilar de vuit amb folre i manilles.

Dues gammes extra de camisa grisa

Si una colla ha assolit avui tots els seus objectius, aquesta és la dels Castellers de Sants. Els borinots han començat l'actuació amb un ensurt en alçar el tres de nou amb folre. Els barcelonins han dominat el castell des de l'inici però, amb tota l'estructura a dalt, dos quints han canviat l'encaix de braços i han propiciat una forta sotragada. Tot i així han bastit el dos de nou emmanillat en el segon torn. El castell ha tirat amunt amb decisió després d'un peu desmuntat i s'ha coronat gràcies a l'esforç de tronc i manilles. La torre s'ha entregirat i estirat a l'altura de quarts i això els ha fet lluitar fins al final per no perdre-la en l'últim moment. L'èxit els ha animat a provar per primer cop en la seva història el pilar de vuit amb folre i manilles. Pis per pis i a càmera lenta, els borinots han alçat el més gran dels espadats amb una delicadesa extrema. L'enxaneta ha fet l'aleta sense problemes però els nervis per sortir ràpid han fet que el castell es trenqués.

Els Capgrossos de Mataró no poden amb el pilar més gran

Els Capgrossos de Mataró ho han donat tot a Terrassa però la sort no els ha estat de cara. Han descarregat sense problemes un quatre de nou amb folre inicial però el segon torn ja apuntava que no tot estava perfecte. Els mataronins han hagut de desmuntar un tres de nou amb folre de factura perfecta quan l'acotxadora s'ha quedat travada a la part baixa fruit de la indecisió. En el segon intent el castell no s'ha alçat tan controlat, s'ha estirat per la part baixa i s'ha tensat per dalt en el moment de coronar-lo. El brusc descens dels més menuts ha fet que el castell acabés cedint per la part mitjana. Tot i la llenya, no han volgut deixar passar l'última oportunitat d'atacar un castell de gamma extra. Avui s'han decantat pel pilar de vuit, que, tot i mostrar un folre i unes manilles consolidats, ha patit en el tronc en els moments culminants. Els Capgrossos s'han quedat a una passa de coronar el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles, ja que l'espadat s'ha trencat quan l'enxaneta es disposava a ocupar el seu lloc.