JORNADA CASTELLERA
Societat 02/07/2012

Els Minyons de Terrassa ja són de gamma extra

Els Minyons de Terrassa van segellar ahir una magnífica diada de festa major: van descarregar el primer castell de gamma extra de l'any i els dos bàsics de nou. Un dia per celebrar.

Efren Garcia
2 min
El 2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons.

TERRASSAAmb la mirada al cel i el paraigua a la mà començava ahir la diada de festa major a Terrassa. Coneixedores de la importància de la cita, les quatre gotes matutines van fer una pausa per permetre que els castellers alcessin les seves millors construccions. Els Minyons de Terrassa no van decebre els valents que s'havien desplaçat a la capital del Vallès Occidental per veure'ls tocar el cel amb la mà. Van descarregar el seu primer quatre de nou a la primera ronda i es van enlairar sense pensar-s'ho dos cops en el primer dos de nou de la temporada. L'emmanillat va necessitar tota la concentració dels Minyons. La rauxa al pis de quarts i la tècnica de les plantes superiors van dominar el gamma extra, però el tremolí constant de la construcció va posar la pell de gallina als menys avesats al fet casteller. El tres de nou i el primer gran espadat de la temporada van culminar una jornada rodona.

La Colla Joves Xiquets de Valls es va reivindicar ahir completant la feina començada la diada de Sant Joan. Malgrat la clara falta d'efectius, els vallencs van descarregar el quatre de nou amb folre, un castell que només van poder coronar la setmana anterior, i van completar la seva actuació amb dos castells de la gamma alta de vuit. Al seu costat, els Castellers de Terrassa van ensopegar dos cops amb la mateixa pedra: els nervis de la canalla van fer que haguessin de desmuntar el quatre de vuit quan ja hi tenien l'acotxadora col·locada.

El mal temps no va ser tan comprensiu en altres indrets de Catalunya on les actuacions castelleres van haver de ser anul·lades o portades a cobert. A Sant Cugat, la colla local va carregar per primer cop en la seva història el dos de vuit folrat. Els Gausacs van iniciar l'actuació amb el castell més important i el podrien haver descarregat si l'acotxadora i l'enxaneta no s'haguessin despenjat després de fer l'aleta. La resta del tronc va mantenir la posició, va desmuntar el castell i la colla el va donar per carregat.

A Vic, els Sagals d'Osona van coronar el primer tres de vuit de la temporada, que va cedir en el descens. Els Sagals, a més, van completar la primera clàssica de vuit de l'any en descarregar també el quatre de vuit, el sisè d'aquest curs, i el dos de set. Els Capgrossos van posar el seu sostre en el dos folrat i els Castellers de Sabadell segueixen sumant castells de vuit de dos en dos sense fer gaire soroll.

stats