Societat 22/02/2013

Un total de 1.600 policies i un miler de vigilants vetllaran per la seguretat del Mobile World Congress

Es desplegarà un ampli dispositiu policial que englobarà els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet i Barcelona

Acn
2 min
El Mobile World Congress del 2013 arrenca dilluns

BarcelonaL'edició d'aquest any del congrés mundial de telefonia mòbil, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer, arriba per primera vegada al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, un espai de més d'1,5 Km de llargada i vuit pavellons situats a Hospitalet de Llobregat.

Aquest cop es preveu una assistència superior a la de l'any passat amb més de 70.000 persones procedents de 200 països i amb 1.500 companyies de telefonia mòbil que s'instal·laran al llarg dels 240.000 metres quadrats del recinte firal - gairebé el doble de superfície que l'any passat.

Per tant, les mesures per garantir una trobada pacífica, mantenir la mobilitat ordenada i preservar la seguretat dels congressistes i personalitats que assisteixen a l'esdeveniment són màximes. Així, paral·lelament es treballarà per mantenir la seguretat a les principals zones turístiques i lúdiques de les dues ciutats.

Un total de 1.600 efectius policials, entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de l'Hospitalet i de Barcelona i un miler de vigilants de seguretat privada treballaran per garantir una celebració sense incidències. El Pla Director de Seguretat conté un denominador comú: una multiplicitat d'operadors que es coordinaran durant els quatre dies que dura el congrés.

La mobilitat, un dels principals reptes

Un dels reptes principals de seguretat que planteja aquesta nova edició del MWC és la mobilitat, sobretot pel canvi d'ubicació del congrés, i per l'increment de visitants, la majoria dels quals utilitzaran el transport públic per assistir al congrés.

En l'àmbit de la mobilitat, participaran els tres cossos policials a més de Transports Metropolitans de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Metropolità del Taxi que juntament amb la Fira han dissenyat un operatiu específic per tal d'avalar la seguretat dels congressistes que utilitzaran el transport públic. Pel que fa a l'Aeroport d'El Prat, per evitar aglomeracions dels visitants al recinte firal, s'han previst fins a 20 punts d'acreditació al mateix aeroport.

Una Police Station al servei del congressista

A l'interior del recinte firal, com en edicions anteriors, els Mossos d'Esquadra han instal·lat una Oficina d'Atenció al Ciutadà, també anomenada Police Station, que rebrà i tramitarà les denúncies, majoritàriament furts o pèrdues. També gestionarà els objectes perduts i recuperats.

Així com assessorarà i resoldrà dubtes dels congressistes durant la celebració del MWC. Aquesta oficina, que restarà oberta tot el dia, coincidint amb els mateixos horaris que tindrà el congrés, estarà ubicada en un lloc molt visible per als congressistes.

stats