ELS VEHICLES DEL FUTUR
Societat 20/01/2011

Moda i automobilisme es fusionen en una exposició

Eugènia Sendra
2 min
Creativitat, funcionalitat i sostenibilitat es donen la mà, com demostren aquests prototips.

BarcelonaA la rambla de Catalunya s'exposen uns prototips inèdits i enginyosos. Esquís de ciutat, calçat intel·ligent, un vestit amb una base d' skate o un vehicle elèctric inspirat en una oreneta. Formen part de l'exposició El traje que te transporta i són el resultat de la Iniciativa BMW, en col·laboració amb els estudiants de l'Institut Europeu del Disseny.

Fa un any, els alumnes de disseny de transport i moda van començar a treballar a partir d'una premissa: idear el vehicle personal del futur sota els conceptes de sostenibilitat i mobilitat, i produir una peça original i revolucionària. Repte superat. Són vehicles que funcionen amb energia elèctrica i solar i que estan concebuts per a recorreguts de petita i mitjana distància. S'inspiren en els binomis cos-persona i vehicle-roba i avancen les que podrien ser les tendències del 2020-2050.

Aviat ens mourem amb Flymag

"És una motxilla, es desplega i hi pujo com si fos un car . Em moc com vull i cap a on vull", explica Pablo Velasco, un dels autors del Flymag. "La part essencial és el respatller on es repenja la columna vertebral. L'hem concebut per portar damunt de la roba -analitzen Íngrid Gomà i Laura Garcia- i segueix unes formes molt naturals que recorden l'esquelet i els músculs". Han pensat en un vehicle realitzable a curt termini i apte per a l'oci (amb unes ulleres de realitat augmentada funciona com a videojoc). L'altre prototip que ha causat sensació és el City Skiing, d'aires nòrdics i concebut per fer la ciutat més sana. El vestit és indissociable de les sabates, uns esquís amb rodes de fibra de carboni que fan moure's com si es practiqués l'esport de muntanya.

De moment són només uns prototips, que es podran veure a la rambla de Catalunya amb Diputació fins al 30 de gener. En un futur podrien formar part de la col·lecció del nou Disseny Hub Barcelona, segons ha anunciat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes.

stats