Disseny
Societat 29/07/2011

Moda vegetal

1 min

L'Escola d'Art Floral de Catalunya fa gairebé vint anys que existeix. Va ser la primera de tot l'Estat. Roser Bofill, la directora, diu que les plantes i les flors són presents en totes les etapes de la nostra vida, "acompanyant alegries i tristeses", i defineix l'art floral com una "expressió artística que es pot concretar en la creació artesanal". Quan creem artesanalment a partir de l'ús de plantes el resultat pot ser sorprenent: plats de cuina, joies, tapissos, barrets, agulles de pit, jerseis i qualsevol cosa que ens proposem. Un altre dels objectes vegetals estrella és la cistelleria, que ha estat molt important, diu la Roser, "perquè ha permès al florista crear el seu propi recipient".

Tot i que a Catalunya aquest tipus de productes vegetals no són gaire coneguts, la Roser creu que s'està fent una gran evolució. "Els objectes de plantes tindrien més demanda si l'oferta augmentés. Des d'un punt de vista creatiu són molt interessants perquè permeten barrejar la jardineria amb altres disciplines artístiques".

A Alemanya, a Anglaterra, als Països Bàltics i a Rússia el fred ha permès desenvolupar un art floral molt elaborat. Hi ha més tradició, i això es tradueix en uns catàlegs de jardineria "plens d'eines del tot desconegudes per nosaltres", diu el Ramon. De fet, allà la figura del jardiner és menys important perquè cadascú treballa el seu jardí.

stats