Societat 28/10/2012

Mods 2012

Què pensen, com vesteixen, què escolten els hereus catalans del fenomen sorgit a la Gran Bretanya a mitjans dels anys 50. Parlem de la filosofia, l'estètica i la música dels mods

Mar Cortés
1 min

La irrupció d'antics escúters italians durant la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Londres ha tornat a donar visibilitat internacional al fenomen mod, que la Gran Bretanya considera patrimoni cultural i que té en Bradley Wiggins, l'últim guanyador del Tour de França, un nou rostre visible. Què és ser mod? Intentem esbrinar-ho.

Tenen passió per l'existencialisme francès, la moda italiana i la música negra nord-americana. Són els beatniks i els teddy boys, els antecessors dels mods. 'Mod' ve de modernism i porta implícita una actitud d'inconformisme i evolució constant. Els referents estètics continuen sent totalment sixties.

El modernisme és un fenomen musical i estètic, no ideològic. Però si haguéssim de dibuixar una tendència seria clarament progressista i liberal, en el sentit anglosaxó del terme. I tot i ser eminentment urbà, pot tenir ramificacions rurals, només cal que algú ho sigui i generi moguda al seu voltant.

Podeu llegir l'article al Premium de l''Ara Tu'

stats