Societat 05/07/2012

Mollerussa podria demanar que es declarés zona catastròfica per la pedregada

Les pedres han causat danys a edificis, cablejats, vehicles i als camps de conreu

Acn
1 min
Els camps de blat de moro han quedat arrasats per la pedregada

BarcelonaL'Ajuntament de Mollerussa podria demanar que la ciutat es declari zona catastròfica pels danys que ha provocat la gran pedregada que ha caigut aquest dijous a la tarda a tota la comarca del Pla d'Urgell. Des del consistori, asseguren que les pedres han causat nombrosos danys a edificis, cablejats de serveis i vehicles, així com també inundacions de carrers i places. Malgrat això, no hi ha constància que s'hagi produït cap dany personal.

A més, els efectes de la calamarsada també s'han fet notar al camp. Segons ha informat Catalunya lnformació, els conreus del terme municipal de Vila-sana (Pla d'Urgell) han quedat molt malmesos, sobretot els de blat de moro i els de fruita dolça, com la poma. En alguns casos, el cultiu ha estat arrasat al 100%.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s'ha reunit amb Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers i Creu Roja per activar el protocol d'emergència per atendre totes les incidències que s'han produït al llarg de la tarda.

Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest vespre 20 avisos relacionats amb la pluja a la Regió d'Emergències de Lleida, tot i que només han fet sis sortides, bàsicament per cables caiguts i petites inundacions en domicilis.

Visita institucional aquest divendres

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, es desplaçarà aquest divendres a les zones més afectades per la calamarsada. Reñé es desplaçarà al Pla d'Urgell on es reunirà amb els alcaldes dels municipis afectats per valorar els danys dels equipaments municipals i dels camps.

També visitaran la zona els directors generals d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i el d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries per concretar l'abast de l'afectació.

stats