Publicitat
Publicitat

Montserrat puntua amb un 10 la coordinació entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament per portar l'EMA a Barcelona

La ministra de Sanitat demana als empresaris que siguin ambaixadors de la candidatura per no "desaprofitar l'oportunitat"

No és la primera vegada que la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, dona per fet que Barcelona serà escollida la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA), que haurà de marxar de Londres a causa del Brexit. La decisió final no es prendrà fins a finals de novembre, però ja fa setmanes que el govern espanyol, la Generalitat i l'Ajuntament proclamen que Barcelona compleix tots els requisits per ser l'escollida. En un acte al Círculo Ecuestre, Montserrat ha insistit que la ciutat "ja està preparada" per albergar la seu de l'organisme. I un dels punts forts de la candidatura, segons la ministra, és la coordinació entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament per portar l'EMA a Barcelona. 

"Un 10, millor impossible", ha assegurat Montserrat, i ha afegit que "el que és bo per a Barcelona, és bo per a Catalunya i per a Espanya". "Hi ha grans projectes que existeixen a Catalunya gràcies a l'esforç de les tres administracions: els grans èxits els aconseguim quan hi som tots", ha dit en més d'una ocasió. Tot i això, i buscant un calculat equilibri, Montserrat no s'ha estat de criticar la "feblesa fanàtica" del Govern pel Procés independentista. En el que "de veritat importa", que és portar l'EMA a Barcelona, no ha volgut burxar en les diferències entre les administracions.

La titular de Sanitat ha apel·lat en diferents punts del discurs a l'esperit del 92. Segons ha dit, ser la seu de l'EMA seria un revulsiu per a la ciutat i per al país com ho van ser els Jocs Olímpics. "Els ciutadans no entendrien i no ens perdonarien que desaprofitéssim l'oportunitat que vingués l'EMA", ha dit. Per això, davant d'un públic eminentment format per empresaris, ha fet una crida a la societat del país perquè sigui ambaixadora del projecte

Un organisme europeu a Barcelona per empènyer la recerca científica

A banda de la coordinació entre les administracions, Montserrat ha tret pit d'altres arguments, com el fet que Espanya "lideri el creixement econòmic i la creació de feina a Europa i al món", així com la xarxa ferroviària d'alta velocitat més gran del continent o el lideratge en investigació. "No valorem la grandesa del nostre país", ha lamentat Montserrat, que ha dit que "ens autoflagelem" per no ser optimistes davant d'aquesta oportunitat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de