Salut
Societat 07/07/2012

Mor una dona de 87 anys de legionel·la a Madrid, on hi ha 43 contagiats

El contagi s'hauria produït a un restaurant de Móstoles i ha suposat l'ingrés hospitalari de 24 persones

Efe
2 min
Restaurant de Móstoles per on van passar els contagiats i que es considera l'origen del brot. / Efe

MadridUna dona de 87 anys ha mort avui a l'hospital d'Alcorcón a causa de la legionel·la i d'altres "múltiples patologies", segons han informat fonts de la consejeria de salut de Madrid, que eleva a 43 els casos que es podrien haver contagiat amb aquest bacteri en un restaurant de Móstoles.

Els afectats són 29 homes i 14 dones, amb edats compreses entre els 35 i els 87 anys, que han presentat símptomes de contagi entre el passat 12 de juny i ahir, 6 de juliol. De tots ells, 18 han estat confirmats com a legionel·la per anàlisi d'orina i la resta presenten els símptomes que fan pensar que també s'han contagiat.

La dona que ha mort presentava "múltiples patologies" i era una de les 24 persones que romanen ingressades a diversos hospitals, 21 en planta i 3 en la Unitat de Cures Intensives (UCI), tot i que tots evolucionen favorablement, segons la consejeria.

La característica comú a tots els infectats és que havien estat a un restaurant d'un polígon industrial de Móstoles en dates compatibles amb el període d'incubació de la malaltia.

Dels 24 pacients ingressats, dos romanen a l'Hospital Príncep d'Asturias de Madrid; 11 al de Móstoles; dos al Rey Joan Carles; quatre a la Fundació Hospital Alcorcón; dos a l'Hospital del Sudest; un a l'Hospital de Getafe; un a l'Hospital Marina Baixa de Villajoyosa i un altre a l'Hospital La Salud de Granada.

El quadre clínic predominant és una pneumònia amb evolució variable, en funció dels factors de risc ja existents en els pacients.

El govern de Madrid ha fet fins ara 48 inspeccions a la zona i els voltants del polígon de Móstoles on es troba el restaurant i ha pres 27 mostres que han estat enviades al Laboratori de Salut Pública.

stats