Societat 24/07/2011

Mor la 'bomba atòmica' dels 40, Linda Christian

Laura Serra
1 min
Linda Christian va fer el paper de Mara a Tarzán y las sirenas (1948), al costat de Johnny Weissmuller.

Barcelona.La seva bellesa explosiva li va valer el sobrenom de bomba atòmica , batejada per la revista Life . L'actriu Linda Christian va morir ahir a Palm Springs, Califòrnia, als 87 anys a causa d'un càncer de còlon, segons va informar la seva filla Romina Power des de Roma.

Linda Christian havia nascut a Mèxic el 1923, fruit de la vida nòmada d'un pare enginyer holandès. També l'atzar la va portar a marxar a Hollywood a fer de model, on la van descobrir i fitxar per a la Metro Goldwyn Mayer. Va debutar el 1944 al cinema, i va gaudir en aquella època de la categoria de diva amb films com Vacaciones en México i Capitán de Castilla , però el seu film més popular no arribaria fins al 1948, Tarzán y las sirenas , al costat de Johnny Weissmuller. L'actriu també ostenta el mèrit d'haver estat la primera noia Bond de l'adaptació televisiva de Casino Royale (1954).

La seva popularitat va incrementar en unir-se amb una altra estrella de l'època, l'actor nord-americà Tyrone Power. Es van casar a Roma el 1949, amb uns deu mil fans esperant-los fora de l'església, i es van separar el 1955 després d'engendrar dues filles, Romina Power (que es convertiria en una popular cantant italiana amb el duo amb Albano) i Taryn, que és actriu.

Christian va quedar-se a criar les seves filles entre Itàlia i Espanya, tot i que després tornaria a retirar-se als Estats Units. El 1962 es va casar amb l'actor anglès establert a Roma Edmund Purdom, una relació que va ser breu, i va publicar un llibre de memòries: Linda, la meva pròpia història .

stats