Societat 23/08/2013

Mor un ciclista en una topada amb un turisme a Vilobí del Penedès

El vehicle, conduït per un home d'edat avançada, ha envestit la bicicleta pel darrere

Ara/acn
1 min

Vilobí del PenedèsUn ciclista ha mort aquest divendres, poc després de les onze del matí, arran d'una topada amb un turisme a Vilobí del Penedès (Alt Penedès). Ha passat al quilòmetre 5 de la carretera BV-2127, per causes que encara s'estan investigant, però fonts policials indiquen que el ciclista anava sol i ha sigut envestit per darrere pel cotxe, conduït per un home d'edat avançada. Fins al lloc s'han desplaçat els Mossos d'Esquadra i dues unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Arran de l'accident, s'ha hagut de donar pas alternatiu a la via, fet que ha provocat algunes retencions.

El ciclista és un veí de Vilafranca del Penedès. Es tracta de Gonzalo L. M., de 55 anys i de nacionalitat espanyola.

El Servei Català de Trànsit ha demanat "màxim respecte" cap als col·lectius més desprotegits i febles a l'asfalt, extremar la prudència, sobretot en carreteres convencionals, i respectar la distància de seguretat obligatòria per avançar els ciclistes.

L'accident s'ha produït després que aquest cap de setmana es conegués l'avançament temerari que una conductora de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) va realitzar a un grup de ciclistes a principis de juliol. David Vega, el ciclista que va enregistrar el vídeo de la maniobra, va assegurar a l'ARA que "això és el pa de cada dia".

stats